Je eigen groene stroom opwekken en slim opslaan voor later? Het kan!

Droom je er al langer van om voor je eigen, duurzame energie te zorgen en zo voor eens en altijd komaf te maken met je hoge elektriciteitsfactuur?

Eneco maakt het jou makkelijk

Samen met onze installatiepartners, hebben wij voor jou een voordelig pakket samengesteld met hoogwaardige zonnepanelen en bijpassende omvormer, waarmee je maximaal energie uit de zon kan halen. De omvormer is meteen ook geschikt voor de Tesla Powerwall, die je optioneel kan toevoegen aan je installatie om nog meer uit je zonnepanelen te halen.

Dankzij Eneco, geniet je van een korting van maar liefst 8% op de totaalprijs, inclusief materialen en installatie.

Benieuwd wat het kost? En nog belangrijker: wat het opbrengt? Bereken eenvoudig een richtprijs mét opbrengstprognose voor een zonne-installatie op maat van je verbruik en van je dak.

Bereken je richtprijs

Of bekijk alvast een voorbeeldofferte.

 

Jouw zonne-installatie op maat

Zonnepanelen

We werken met zwarte hoog rendement zonnepanelen van het merk TaleSun, met een vermogen van 290 wattpiek per paneel.

Omvormer

De omvormer vormt het hart van je zonne-installatie: hij zet de gelijkstroom die van je zonnepanelen komt om in wisselstroom voor gebruik in je woning. In je pakket zit een omvormer van het merk SolarEdge, die gebruik maakt van Power Optimizers per zonnepaneel.

Optioneel: de Tesla Powerwall

Met de Tesla Powerwall kun je overtollige zonnestroom overdag opslaan voor gebruik s’ avonds en ’s nachts. Zo gebruik je meer van je eigen groene stroom en wordt je minder afhankelijk van het net.
Je kan de Tesla Powerwall ook configureren als noodbatterij, zodat je geen zorgen meer hebt tijdens een stroompanne.

Eveneens inbegrepen in je totaalpakket:

  • Plaatsing door ervaren installateurs
  • Kwalitatieve, weersbestendige bevestigingsmaterialen, aangepast aan jouw dak
  • Bekabeling en aansluiting op je zekeringenkast
  • Verplichte keuring
  • Opvolging van de prestaties van je zonne-installatie via computer, smartphone of tablet

 

Hoe verdien ik geld met mijn zonnepanelen?

Met zonnepanelen op je dak, geniet je van gratis groene stroom zodra er voldoende zon schijnt. Gebruik je op dat moment stroom in je huis, dan vloeit je zonnestroom rechtstreeks naar je toestellen.

Produceer je meer zonnestroom dan je op dat ogenblik verbruikt, dan vloeit de overtollige stroom naar het elektriciteitsnet (= injectie) en draait je teller terug. Heb je op een ander moment meer stroom nodig dan je zonnepanelen opleveren, bijvoorbeeld ’s avonds of ’s nachts, of in de winter, dan haal je die extra stroom van het net en draait je teller vooruit (= afname). Op je jaarfactuur voor elektriciteit, betaal je enkel nog het stroomtarief voor je nettoverbruik (= afname – injectie). Produceer je op jaarbasis even veel of meer zonnestroom dan je verbruikt, dan betaal je niets meer voor je stroom, enkel nog vaste kosten en heffingen.

Eén voorbeeld van zo’n vaste kost is het prosumententarief: een forfaitaire vergoeding voor het gebruik van het net voor afname en injectie, afhankelijk van het vermogen van je omvormer. Deze kost weegt echter niet op tegen de besparing die je realiseert met je gratis stroom. Afhankelijk van je verbruik én het vermogen van je zonne-installatie, kun je op 20 jaar verschillende duizenden euro’s verdienen met je zonne-installatie.

 

Is mijn dak wel geschikt?

Het is een misvatting dat een dak pal op het zuiden moet gericht zijn én de juiste hellingsgraad moet hebben, om geschikt te zijn voor zonnepanelen. Met de juiste hoogrendementspanelen én met een SolarEdge omvormer met Power Optimizers per paneel, haal je nog steeds een mooi rendement uit niet perfect georiënteerde daken of daken waarop af en toe wat schaduw valt.

Bereken je richtprijs